Voorstellingen

Vanwege andere werkzaamheden hebben we momenteel geen concerten gepland.  

Optredens uit het verleden

8 oktober 2017 - Concert Dutch Guitar Foundation

Op 8 oktober vond er een bijzonder concert plaats in de Dutch Music Barn. Op het programma stonden de ''gitaar klassiekers'' die ten horen werden gebracht door Sabrina Vlaskalic en Jorrit Douwes. Sabrina Vlaskalic (Servië, 1989) is een van de meest getalenteerde gitaristen van dit moment. Zij heeft inmiddels een groot aantal concoursprijzen op haar naam, waaronder Iserlohn en het Twents Gitaarfestival van 2009 - een erkenning van dit talent. Sabrina treedt op over de hele wereld en is hoofdvakdocent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tevens heeft zij al diverse CD-opnames op haar naam staan, alsmede optredens voor radio en TV.

Jorrit Douwes (Utrecht, 1989 studeerde in Enschede bij Ulrich Steier. In 2014 begon hij aan zijn Masterstudie bij Sabrina Vlaskalic in Groningen. In 2015 won Jorrit de derde prijs op het Twents Gitaarfestival. Samen vormen zij sinds 2016 een vast duo.

 

28 Mei 2017 - Muzikale Mythes - Dido & Aeneas

paulgroosBent u gefascineerd door verhalen en wat ze ons te vertellen hebben? Heeft u ook het idee dat men van verhalen wijzer kan worden? Verhalen, zowel oude als nieuwe, mythen, sagen, legendes en sprookjes zijn de bouwstenen van onze culturele ontwikkeling. De zondagmiddagvoorstelling op 28 mei 2017 in de Dutch Music Barn in Markelo staat dit keer dan ook geheel in het teken van vertellingen.

Verteller Paul Groos neemt u mee naar het oude Griekenland, naar de mythes en sagen van weleer. Daarnaast vertelt hij volksverhalen en sprookjes waarin natuurwezens zoals geesten, elfen en heksen de hoofdrol spelen.

Dido en Aeneas

Het eerste verhaal gaat over Dido en Aeneas. Dido is getrouwd met een rijk man, Sichaeus. Haar broer, de koning van Tyrus, is echter jaloers op hun welvaart en het echtpaar besluit te vluchten. Tijdens de vlucht komt Dido's echtgenoot om het leven.

In Noord-Afrika, waar Dido terechtkomt, regeert een groot koning. De koning is gecharmeerd door Dido’s uiterlijk en slimheid, en doet haar een aanzoek. Dido weigert; ze is immers net weduwe en wil haar overleden man trouw blijven. Door toedoen van de godin Venus, wordt Dido wel verliefd op Aeneas die uit Troje gevlucht is. Dit verhaal heeft natuurlijk geen happy ending. Henry Purcell (1659-1695), geïnspireerd door deze tragedie, schreef de opera Dido en Aeneas.

Meng Jiang Nu

Het tweede verhaal is een eeuwenoude volksvertelling uit China, Meng Jiang Nu. Meng Jiang Nu, een jonge vrouw uit de tijd van de Eerste Keizer van China, huwt de knappe student Fan Qiliang. De Eerste keizer is in die tijd net begonnen met de bouw aan de Chinese Muur, en laat alle mannen oppakken om te werken.

In hun huwelijksnacht komen de soldaten van de keizer en halen Fan Qiliang weg. Na een jaar tevergeefs wachten, besluit Meng Jiang Nu haar man op te gaan zoeken. Hoe Meng Jiang Nu daarna de Chinese muur ten val brengt, wordt door Paul Groos uit de doeken gedaan.

Muzikale Omlijsting

jacobineMezzo-sopraan Jacobine van Laar verzorgt de muzikale omlijsting van de eerste vertelling en brengt oa "When I am laid in earth" van Purcel’s opera ten gehore. Jacobine werkte mee aan diverse operaproducties in Engeland, waaronder Verdi’s “La Traviata”. Zij is tevens oprichtster van de Opera & Orchestra Summer School waarmee zij vorig jaar in Frankrijk de opera Dido en Aeneas op de planken bracht. In the Dutch Music Barn geeft Jacobine op kleine schaal privélessen klassiek zang en dwarsfluit.

De tweede vertelling wordt afgesloten met een Chinese volksballade, gezongen door een leerling van Jacobine. Het geheel zal worden begeleid door het Dutch Music Barn strijkers ensemble.