Voorstellingen

22 april 2018, 16:00 uur - Musical Mamma Mia!

Als afsluiting van het Musical workshop weekend wordt de musical Mamma Mia! uitgevoerd door de deelnemers. De gesproken tekst is in het Nederlands maar de ABBA songs worden (natuurlijk) in het Engels ten gehore gebracht.

Het verhaal gaat over Sophie en haar moeder Donna, die op een klein Grieks eiland wonen. Donna runt hier een eigen taverne. Sophie staat op het punt te gaan trouwen met haar jeugdliefde Sky en wil graag dat haar vader haar weggeeft als bruid. Ze weet echter niet wie dit is daar haar moeder haar alleen heeft opgevoed en niet over haar verleden praat. Sophie ontdekt echter in het dagboek van haar moeder dat ze drie mogelijke vaders heeft; een Amerikaanse architect genaamd Sam, een Britse bankier genaamd Harrie, en een Zweedse schrijver/avonturier genaamd Bill. Ze nodigt daarom alle drie de mannen uit om naar het eiland te komen om uit te zoeken wie haar echte vader is.

Toegang €5,-. Reserveren aanbevolen!

Verwacht in 2018 - Zondagmiddagconcert met Willemijn Knödler - Cello


Meer informatie over Celliste Willemijn Knoedler

 

Verwacht in 2018 - Zondagmiddagconcert met Stephen Holloway (bas)

 
Meer informatie over Stephen Holloway

 

Jong Talent Concerten

Concert met optredens van getalenteerde jonge klassieke musici. 

Als Dutch Music Barn geven we jonge musici, maar ook oudere getalenteerde amateurmusici en muziekstudenten graag de ruimte en gelegenheid om podiumervaring op te doen. Speel of zing je klassiek repertoire minsten op D niveau en wil je met het volgende Jong Talent Concert meedoen? Neem dan snel Contact met ons op!

 

Optredens uit het verleden

8 oktober 2017 - Concert Dutch Guitar Foundation

Op 8 oktober vond er een bijzonder concert plaats in de Dutch Music Barn. Op het programma stonden de ''gitaar klassiekers'' die ten horen werden gebracht door Sabrina Vlaskalic en Jorrit Douwes. Sabrina Vlaskalic (Servië, 1989) is een van de meest getalenteerde gitaristen van dit moment. Zij heeft inmiddels een groot aantal concoursprijzen op haar naam, waaronder Iserlohn en het Twents Gitaarfestival van 2009 - een erkenning van dit talent. Sabrina treedt op over de hele wereld en is hoofdvakdocent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tevens heeft zij al diverse CD-opnames op haar naam staan, alsmede optredens voor radio en TV.

Jorrit Douwes (Utrecht, 1989 studeerde in Enschede bij Ulrich Steier. In 2014 begon hij aan zijn Masterstudie bij Sabrina Vlaskalic in Groningen. In 2015 won Jorrit de derde prijs op het Twents Gitaarfestival. Samen vormen zij sinds 2016 een vast duo.

 

28 Mei 2017 - Muzikale Mythes - Dido & Aeneas

paulgroosBent u gefascineerd door verhalen en wat ze ons te vertellen hebben? Heeft u ook het idee dat men van verhalen wijzer kan worden? Verhalen, zowel oude als nieuwe, mythen, sagen, legendes en sprookjes zijn de bouwstenen van onze culturele ontwikkeling. De zondagmiddagvoorstelling op 28 mei 2017 in de Dutch Music Barn in Markelo staat dit keer dan ook geheel in het teken van vertellingen.

Verteller Paul Groos neemt u mee naar het oude Griekenland, naar de mythes en sagen van weleer. Daarnaast vertelt hij volksverhalen en sprookjes waarin natuurwezens zoals geesten, elfen en heksen de hoofdrol spelen.

Dido en Aeneas

Het eerste verhaal gaat over Dido en Aeneas. Dido is getrouwd met een rijk man, Sichaeus. Haar broer, de koning van Tyrus, is echter jaloers op hun welvaart en het echtpaar besluit te vluchten. Tijdens de vlucht komt Dido's echtgenoot om het leven.

In Noord-Afrika, waar Dido terechtkomt, regeert een groot koning. De koning is gecharmeerd door Dido’s uiterlijk en slimheid, en doet haar een aanzoek. Dido weigert; ze is immers net weduwe en wil haar overleden man trouw blijven. Door toedoen van de godin Venus, wordt Dido wel verliefd op Aeneas die uit Troje gevlucht is. Dit verhaal heeft natuurlijk geen happy ending. Henry Purcell (1659-1695), geïnspireerd door deze tragedie, schreef de opera Dido en Aeneas.

Meng Jiang Nu

Het tweede verhaal is een eeuwenoude volksvertelling uit China, Meng Jiang Nu. Meng Jiang Nu, een jonge vrouw uit de tijd van de Eerste Keizer van China, huwt de knappe student Fan Qiliang. De Eerste keizer is in die tijd net begonnen met de bouw aan de Chinese Muur, en laat alle mannen oppakken om te werken.

In hun huwelijksnacht komen de soldaten van de keizer en halen Fan Qiliang weg. Na een jaar tevergeefs wachten, besluit Meng Jiang Nu haar man op te gaan zoeken. Hoe Meng Jiang Nu daarna de Chinese muur ten val brengt, wordt door Paul Groos uit de doeken gedaan.

Muzikale Omlijsting

jacobineMezzo-sopraan Jacobine van Laar verzorgt de muzikale omlijsting van de eerste vertelling en brengt oa "When I am laid in earth" van Purcel’s opera ten gehore. Jacobine werkte mee aan diverse operaproducties in Engeland, waaronder Verdi’s “La Traviata”. Zij is tevens oprichtster van de Opera & Orchestra Summer School waarmee zij vorig jaar in Frankrijk de opera Dido en Aeneas op de planken bracht. In the Dutch Music Barn geeft Jacobine op kleine schaal privélessen klassiek zang en dwarsfluit.

De tweede vertelling wordt afgesloten met een Chinese volksballade, gezongen door een leerling van Jacobine. Het geheel zal worden begeleid door het Dutch Music Barn strijkers ensemble.