Over ons

Sinds december 2007 zijn wij de gelukkige eigenaars van Het Slotje, de in de volksmond gebezigde naam voor onze woonboerderij en de daarbij behorende sköppe (schuur) in het buitengebied van Markelo, midden in het kenmerkende Twentse coulissenlandschap. De rust en natuur, die met ieder jaargetijde een andere omgeving geeft, biedt onze bezoekers en gasten de ervaring om in een warme, veilige omgeving inspiratie op te doen en om tot zelfontplooïng en zelfexpressie te komen.

Al gauw was ons nieuwe kleinschalige project Het Slot, met af en toe kamerconcerten en workshops, dan ook geboren. Om internationaal meer herkenbaar te zijn hebben wij 'Het Slot' omgedoopt tot 'The Dutch Music Barn', met een knipoog naar het type schuur dat in de V.S. en Groot Brittannië een Dutch Barn wordt genoemd.

Naast het zelf organiseren van muzikale evenementen, verhuren wij onze ruimtes ook voor repetities, masterclasses, geluidsopnames, workshops en lessen.

De zaal biedt plaats aan zo'n 80 mensen voor een concertopstelling.

De ruimte en landelijke omgeving maken dat de Sköppe ook uitstekend geschikt is voor meditatie -en yogacursussen. Vraag naar de mogelijkheden, wij denken graag met mee.

Jacobine van Laar

Het creatieve brein achter de Dutch Music Barn. Als een onuitputtelijke fontein brengt zij steeds maar nieuwe ideeën voor de Dutch Music Barn voort. Haar liefde voor muziek en mensen alsmede haar enthousiasme en persoonlijke manier van lesgeven worden door velen als aanstekelijk ervaren. Jacobine heeft gestudeerd aan conservatoria in Amsterdam (dwarsfluit), Den Haag (klassiek zang) en Londen (klassiek /opera) en meegewerkt aan vele concerten en opera producties in Nederland en Engeland. Als docente heeft zij o.a. gedoceerd aan de Music Department van Wycombe Abbey (kostschool in High Wycombe, Engeland) en leiding gegeven aan diverse musical workshops, voor zowel kinderen als volwassenen. 

www.jacobinevanlaar.com

Bernard de Graaf

De ondersteunende kracht die creatieve geesten zo hard nodig hebben om hun doelen te verwezenlijken. Naast zijn fulltime baan verzorgt hij o.a. de website en alle andere ondersteunende, financiële en praktische taken die zich voordoen. Koffie schenken, stoelen sjouwen, geluidstechnicus: Bernard is een echte 'Jack-of-all-trades'. Zijn veelzijdigheid bereikte ongekende hoogten tijdens onze workshop Oliver! waar Bernard zijn hand er niet voor om draaide om naast zijn werk achter de schermen ook ervoor een onvergetelijke vertolking van Fagin neer te zetten!