Zangles, dwarsfluitles en muziektheorie

Zin in les?

Biek3

Muziek maken is goed voor lichaam en geest. Het geeft energie en doet ons positieve emoties ervaren. Vanuit die ervaring en motivatie geef ik op kleine schaal privé-lessen dwarsfluit en klassiek zang. In de ruim 20 jaar dat ik les geef, heb ik een persoonlijke lesstijl ontwikkeld waarbij een vaak als abstract ervaren techniek helder wordt uitgelegd. De leerling leert aan den lijve te ervaren hoe het nu precies zit met die ademhaling, waarom het zo geleerd wordt en wat je er allemaal mee kunt. Weten en voelen gaan hand in hand.

Omdat iedere leerling anders is en dus een andere benadering nodig heeft (bij zang is dat nog eens sterker het geval), pas ik de lesinhoud en lesstijl aan aan de leerling. Ik werk op de basis dat je als docent alleen het beste in de leerling naar boven kan halen, wanneer er een ontspannen sfeer en wederzijds vertrouwen zijn. Een positieve en bemoedigende omgeving zijn essentieel om tot ontplooiing en te komen.

Leerlingen van Jacobine zijn onder haar begeleiding aangenomen op het conservatorium en zingen of spelen in diverse gerenommeerde ensembles en koren in Engeland en Nederland. De lessen worden gegeven in onze professioneel uitgeruste zaal. Met enige regelmaat worden er ook leerlingconcerten, workshops en Summer Schools georganiseerd.

Dwarsfluitlessen

De dwarsfluitlessen zijn gericht op het verkrijgen van de juiste technieken, houding en ademhaling. Dit is niet het doel op zich, maar bedoeld om als musicus de vrijheid te krijgen om te spelen zoals je wilt en voelt. Daarnaast besteden we ook tijd aan interpretatie van een bepaald werk.  Plezier is daarbij onontbeerlijk. Met dwarsfluitles kan al vanaf 8 jaar begonnen worden. Volwassenen, beginners of gevorderden, zijn ook erg welkom!Waar mogelijk krijg je af en toe de gelegenheid in groepsverband of tijdens workshops te spelen om zo samenspel te bevordereren. Daarnaast biedt Jacobine de mogelijkheid om via een internationaal gradensysteem examens af te leggen bij de Associated Board of Royal Schools of Music. Natuurlijk kun je ook in het Nederlandse HaFaBra examensysteem examen doen.

Zanglessen

Bij zangles is het erg belangrijk om de juiste ademhalingstechniek te ontwikkelen. Ook projectie van de stem is een belangrijk punt. Gezond zingen is het uitgangspunt. Veel mensen ervaren heesheid of problemen in de hogere registers, dan wel in de overgang van de borststem naar de kopstem (overslaan). Met de juiste techniek leer je de omvang van je stem uit te breiden, volume te vergroten zonder te overschreeuwen en hees te worden. Kortom, het zingen een stuk gemakkelijker te maken.

Als zanger(es) leer je ook jezelf te presenteren. Wanneer je musical of opera wilt gaan doen, zul je ook aan expressie en podiumpresentatie werken. De zangtechniek die wordt aangeleerd is gebaseerd op de klassieke school. Repertoire dat wordt gebruikt varieert dan ook van klassiek tot musical. Minimumleeftijd voor privé zanglessen is 14 jaar. Volwassenen, met of zonder ervaring en ongeacht leeftijd zijn erg welkom. Ook als je een auditie wilt doen voor het conservatorium of een productie, kan het fijn zijn coaching te krijgen bij de voorbereiding.
Jacobine heeft veel leerlingen succesvol voorbereid voor zowel de HaFaBra examens als internationale Grade Exams van de ABRSM. Mocht je jezelf een uitdaging willen stellen, dan helpt zij je hier graag bij. Leeftijd speelt geen rol. 

Muziek Theorie/Music Theory/Grade Exams

Heb je gewoon interesse in muziektheorie en/of wil je je goed voorbereiden op de Nederlandse HaFaBra theorie examens  of de internationale Grade Exams Music Theory van de ABRSM? Jacobine heeft jarenlange ervaring in beide systemen en helpt je je goed voor te bereiden op deze examens. Lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Are you planning to take the ABRSM music theory exam? Jacobine has many years of experience preparing candidates for these exams. Lessons are taught privately, although group sessions can be arranged for when enough students. Lessons are taught at the Dutch Music Barn in Twente but in certain circumstances (e.g. when a whole group of students is interested, or a school wishes their students to participate), Jacobine is happy to travel.

Jacobine can also help flutists and singers prepare for their practical grade exams from grade 1 up to diploma level. Contact me for more information.

Tarieven

Tarieven voor de lessen vind je hier: Tarieven & Voorwaarden

Over Jacobine

Jacobine is als fluitiste afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam (Hogeschool voor de Kunsten), waar ze bij Pieter Odé heeft gestudeerd. Ze heeft diverse masterclasses gevolgd bij o.a. William Bennett, Trevor Wye  en Patrick Gallois.

Daarnaast heeft zij klassiek zang gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium bij Wout Oosterkamp. In 1997 vertrok Jacobine voor 10 jaar naar Engeland. Hier vervolgde zij haar zangopleiding in London aan The Guildhall School of Music and Drama bij Laura Sarti. Vervolgens heeft zij de opera opleiding gedaan aan Birkbeck, University of London. Jacobine heeft als sopraan masterclasses gevolgd bij o.a. Stig Andersen, Elly Ameling, Noelle Barker en Barbara Bonney. Zij ontving coaching van Jeff Hamburger en Eugene Asti.

Als uitvoerend musicus heeft Jacobine veelvuldig opgetreden in zowel Nederland als Engeland. Ze trad onder meer op als solo zangeres en dwarsfluitiste in diverse Londense zalen (o.a. Barbican, St. Jonh Smith's Square, St. Martin-in-the Fields), maar ook in Nederland. Ze heeft meegewerkt aan diverse opera produkties bij o.a. Opera Mint Birmingham, European Chamber Opera,  en Battle Festival.

Daarnaast werkte zij als freelancer aan menig jeugd musical project. Tot deze projecten behoorden o.a. de musicals Oliver, Scooge, Les Misérables, The Phantom of the Opera, the Last Flower on Earth en diverse opera scènes en concerten met programma’s variërend van klassiek repertoire tot musical en pop songs.

www.jacobinevanlaar.com

Leerlingenpresentatie
DSC_0987
DSC_0988
DSC_0989
DSC_0990
DSC_0991
DSC_0992
DSC_0993
DSC_0994
DSC_0995
DSC_0996
DSC_0997
DSC_0998
DSC_0999
DSC_1000
DSC_1001
DSC_1002
DSC_1003
DSC_1004
DSC_1005
DSC_1006
DSC_1007
DSC_1008
DSC_1009
DSC_1011
01/24 
start stop bwd fwd